top of page

Bergse Wijngilde Sucellus inhoudelijk

De Bergse Wijngilde Sucellus is een plek waar wijnliefhebbers samen kunnen komen om hun passie voor wijn te delen. Het maakt niet uit of je een wijnkenner bent of niet, want iedereen is welkom. Het delen van kennis en sociaal netwerken staan centraal in deze wijngilde.

Tijdens elke degustatieavond is er iemand aanwezig met een wijnopleiding of passie voor wijn, zoals een vinoloog, sommelier of wijndocent. Het thema van de avond wordt uitgediept om kennisverbreding te bevorderen. Zo kan je meer te weten komen over de streek, terroir, chateau, druiven, werk in de wijngaard, vinificatietechnieken, verouderingstechnieken, wijnstijlen en nog veel meer.

Er worden minimaal zes wijnen geproefd per avond, waarvan enkele wijnen gezamenlijk geanalyseerd en besproken worden volgens de regels van de kunst (deze regels zijn eventueel aan te leren via de basiscursus start to wine). Dit is echter niet verplicht en deelnemers kunnen er ook voor kiezen om gewoon te genieten van de wijn.

De wijngilde is niet commercieel en er worden geen wijnen verkocht tijdens de avonden. Er wordt wel verwezen naar plekken waar de wijnen te koop zijn. De wijnen die geproefd worden, variëren in prijs van 10 tot 40 euro en er wordt gemiddeld voor 18 à 20 euro geproefd.

De wijngilde werkt met een systeem van business seats, wat betekent dat als je een keer niet kan komen, je iemand anders gratis in jouw plaats mag sturen. Dit alles kost slechts 140 euro, inclusief BTW, voor vijf degustatieavonden.

Als wijnliefhebber is de Bergse Wijngilde Sucellus dus de perfecte plek om nieuwe wijnen te ontdekken, kennis te delen en nieuwe mensen te ontmoeten.

bottom of page